Den allsvenska nykomlingen hade initialt som önskemål att träna med a-laget på Lötens IP – där sedan tidigare Sirius och Uppsala Fotboll håller till. Det har UNT berättat tidigare. Men då det enligt Uppsala Kommun inte finns plats för ytterligare ett elitlag där under dagtid har Österängens IP tills vidare erbjudits för Dalkurd.

Sedan klubben skickade ut sitt pressmeddelande om en flytt för två veckor sedan har det hunnit hända en hel del – även om det krävdes ett extra årsmöte i fredags för en nödvändig stadgeändring.

I tisdags i förra veckan ankom en ansökan om ett tillfälligt bygglov för tillfälliga moduler innehållande omklädningsrum, gym och övriga faciliteter på en intilliggande grusplan bredvid Österängens IP till Plan- och byggnadsnämnden i Uppsala Kommun.

Artikelbild

På sikt är tanken att det ska byggas annat saker på området där Dalkurd har sökt tillfälligt bygglov, då grusplanen är sedan länge detaljplanlagd som en idrottsyta. Den allsvenska klubbens hoppas på sikt att få sin hemvist på Nya Studenternas som ska stå klar 2020.

I bildspelet ovan finns dokumenten som Dalkurd har skickar in till Plan- och byggnadsnämnden i Uppsala Kommun.