Det är Djurgårdens evenemangsansvarige Mats Jonsson som har sammanställt statistik över hur stort bortafölje varje lag i allsvenskan har haft under säsongen. Det som har räknats in är de supportar som befinner sig på bortastå samt eventuell extra tilldelad sektion. I Sirius fall hamnar siffran efter 15 bortamatcher i allsvenskan på 3 085. Siffran innebär att Sirius har haft det åttonde största bortaföljet under sitt första år i allsvenskan sedan 70-talet.

– Vi får vara nöjda med det under vår första säsong i allsvenskan. Vi hade kanske kunnat vänta oss lite mer, men vi har haft ett halvsvårt spelschema. Intresset för Sirius har i alla fall ökat och jag hoppas att det fortsätter att öka, säger Västra Sidans ordförande Lars Olsson.

Bäst bortafölje hade Sirius i premiären borta mot Djurgården då 891 blåsvarta supportar var på plats.

– Den matchen hade det största intresset och det gick så himla bra också. Sedan vill jag även lyfta fram matchen mot Malmö borta som nästan var ännu roligare. Vi hade ingen organiserad resa, men var ändå ett antal hundra på plats. Det var en bra sommardag och en rolig match (3–3), säger Olsson.

Vilken bortamatch hade sämst representation?

– Östersund borta en vardag i maj tror jag, men vi har haft representation på varje match och inte varit nere i några bottenrekord med en, två personer på plats som vi haft innan.

Flest bortasupportrar enligt den här tabellen hade Djurgården följt av Hammarby, AIK och Malmö. Sirius ligger 72 personer bakom sjuan Östersund, men har ett rejält glapp ner till nian Örebro (2 644) och tian Elfsborg (2 547).

– Just nu är jag inte förvånad över att vi inte ligger högre upp, det finns ingen tradition av att hålla på Sirius i Uppsala. Jag tycker ändå att det är bra för att vara en första säsong i allsvenskan. Jag hoppas att folk stannar kvar och att vi blir fler, säger Olsson.