Där är sajten ibnytt.se som tagit del av siffror från analysföretaget MMS som mäter tittarsiffror i linjär tv. Siffrorna visar att snittsiffran för den tredje perioden, när tittandet ändå var som högst, endast nådde upp till 17 000 tittare i finalen mot Falun. Damfinalen mellan Mora och Iksu drog dock stora tittarskaror med som mest 147 000 tittar i snitt. Förklaringen till de stora skillnaderna handlar om att damfinalen sändes i stora TV4 medan herrfinalen flyttades från fyran på grund av krock med SM-finalen i ishockey och i stället sändes i den nystartade Sportkanalen samt Cmore som betydligt färre har tillgång.

Herrarnas final gick att strömma gratis via webben om man skaffade sig ett konot men hur många som såg finalen på det sättet vill inte Bonnier Broadcasting, som äger Cmore och TV4, uttala sig om för ibnytt.se.

– Vi är väldigt glada att siffrorna var så starka och att så många hittade både till våra sändningar på TV4, Sportkanalen och C More. Dessvärre kommenterar vi inte siffrorna på C More exakt. säger Martin Nersing på företaget.

Som en jämförelse tittade som mest 176 000 tv-tittare på finalen 2016 när Storvreta slog Linköping i Tele 2 Arena. Då gick matchen i SVT.