Sirius parkerar på näst sista plats med tio poäng. Två placeringar ovanför återfinns Göteborg på tolv poäng. Matchens betydelse går inte att ta miste på.

– Det är verkligen en jätteviktig match, för oss finns bara vinst. Det är det vi går in för, säger lagkaptenen Klara Molin.

Sirius spelade upp sig innan uppehållet som nu tar slut. Laget tog poäng mot Malmö borta och slog sedan något överraskande Täby hemma. Samtidigt har Göteborg en usel form utan segrar i de fem senaste matcherna, något som gjort att man inför matchen i Uppsala bytt tränare till Sofie Engel.

– Vi har ingen aning om hur de kan ha gjort om, de kan ju komma med ett helt nytt lag. Vi har ingen aning så vi får gå in som inför vilken match som helst, säger Molin.

Hur kan man förbereda sig?

– Vi har snackat om hur de har spelat förut, men det viktiga är att ha fokus på oss och vad vi ska göra för att ta tre poäng. Om vi gör det så ska det nog gå hem.

En annan snackis i veckan har så klart varit Sirius beslut att anmäla sig till den nya serien Premier Floorball League på både dam- och herrsidan och samtidigt nobba inbjudan till nästa års superliga, i alla fall än så länge.

– Jag och laget fokuserar på serien just nu, det andra får vi ta sen. Vi är här och nu, det är viktiga matcher som står på spel och där lägger jag mitt fokus.

Snackas det i omklädningsrummet?

– Det är inte jättehett, men det är klart man är lite fundersam. Vi har fått bra information från styrelsen och har fått veta vad som händer. Nu är det fokus på oss, säger Klara Molin.