Dalkurds ekonomi har varit hårt ansatt efter att storfinansiären Kawa Junad hoppade av i början av sommaren samtidigt som tidigare vd:n Mikael Ahlerup lämnade sin tjänst. Nu berättar Johan Gustavsson om Dalkurds läge efter sommaren.

– Det ser bra ut, men det beror på vilka utgifter man har så klart. Vi kommer att komma ut med lite information de kommande dagarna, säger Gustavsson som bland annat är akademichef i klubben och den det hänvisas till vad gäller frågor om ekonomin.

Vad blir det för information?

– Det kommer att handla om klubben och klubbens framtid. Det kommer att komma ut i den här veckan eller i början av nästa vecka. Vi har legat lite lågt med informationen tidigare, säger Gustavsson.

Under sommaren har Dalkurd sålt spelare för stora summor. Man fick drygt 18 miljoner kronor för Mohamed Buya Turay, men där en stor del gick till hans tidigare klubb AFC Eskilstuna. Rewan Amin såldes till Östersund för runt sex miljoner och Yukiya Sugita till Iran för två miljoner.

– Vi kommer att kunna genomföra året på det sätt vi har tänkt. Sedan är alla föreningars stora akilleshäl ekonomin, det är svårt med intäkterna.

En annan tung post för Dalkurd under året har varit att man fått hyra Gavlevallen i Gävle för 100 000 kronor per match samtidigt som publiksiffrorna varit skrala. Dalkurd ligger överlägset sist i den allsvenska publikligan med ett hemmasnitt på blott 873 personer hittills. Trots det svaga intresset i Gävle så är planen att klubben ska spela där även nästa säsong.

– Vi vill helst spela i Uppsala så klart, det är vår förhoppning att kunna spela där vi bor. Det har gått jättebra i Gävle där vi har kommit överens med alla och haft bra samarbete med både Gefle och Strömsbro. Det har varit lite folk, men det är en annan sak. Evenemangsmässigt är vi supernöjda.

Är det alternativ ett inför nästa säsong också?

– Ja, absolut, säger Gustavsson.