Just nu är det speluppehåll i elitserien och Markus Kumpuoja har varit hemma i Finland över helgen. Om Sirius haft elitseriematch den här veckan hade det varit utan Kumpuoja.

Det var i fredags mot Falun som Kumpuoja krockade med David Forsell.

– Vi har anmält händelsen eftersom vi tycker att han (Faluspelaren) borde ha kunnat bromsa in lite. Det var ingen överkörning på det sättet, men vi vill ändå att man tittar på det. Det har hänt lite för många gånger nu, säger Esa Määttä, tränare i Sirius.

Smällen såg ut att ta mot Kumpuojas huvud, men enligt Määtta handlar det inte om en hjärnskakning.

– På sätt och vis är Markus okej. Han har varit hemma i Finland över helgen och vilat. Det är ingenting som är sönder, men han är öm och kan inte röra armen som han vill.

Sirius nästa match är hemma mot Sandviken på onsdag. En vecka alltså.

– Jag tror att han ska vara okej då, säger Esa Määttä, som kan glädja sig åt att en annan skadad spelare är på väg tillbaka: August Elebring.

Det såg otäckt när Elebring körde ihop med en rusade (på hörna) motståndare och blev liggande på isen i sex minuter. Men nu är han alltså tillbaka.

– August har genomgått hjärntrappan och han tränar för fullt nu. Han ska nog vara tillbaka till matchen mot Sandviken, säger Esa Määttä.