Så påverkas Sirius tvist med Malmö

Trots nyheten om Kingsley Sarfos resningsansökan så räknar Sirius med att få domen i tvisten mot Malmö FF under veckan som kommer.

Kingsley Sarfo under sin tid i Siriuströjan.

Kingsley Sarfo under sin tid i Siriuströjan.

Foto: UNT-arkiv

Fotboll2019-10-21 08:29

Sirius är sedan Sarfo dömdes till fängelse för våldtäkt mot barn sommaren 2018 i tvist med Malmö FF där köparna kräver hela transfersumman på runt 15 miljoner kronor tillbaka från Sirius. Tvisten var nyligen uppe i Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd och så sent som i fredags kunde UNT berätta att dom i målet väntas komma nu i veckan. Nyheten om Sarfos resningsansökan kommer inte att ändra på det tror Sirius ordförande Ove Sjöblom.

– Något annat finns inte sagt. Vi får avvakta och se om det på något sätt påverkar det, men jag tror inte det i dagsläget, säger Sjöblom.

Malmö FF hävdar att Sirius känt till saker om Sarfo som man inte förmedlade vid försäljningen och att man därmed har rätt att få pengarna tillbaka. Går resningsansökan igenom och Sarfo frias kan Malmös krav sakna grund.

– Jag konstaterar att det nu finns en resningsansökan om att flickan varit 15 år gammal, men vi har inte känt till något oavsett hur gammal hon är. 

Hur ser Sirius på den här resningsansökan i förhållande till tvisten?

– Egentligen just nu så är det inget som är negativt för Sirius att det prövas på nytt om det är så. Det som är grunden för Malmös talan är att han har blivit dömd. I övrigt vill jag inte lägga så mycket kommentarer. 

Är du förvånad att det kommer en resningsansökan?

– Det är klart att jag är förvånad att det kommer något nu, men det är så rättssystemet fungerar. Kommer det fram nya uppgifter så är det på det här sättet man ska göra. 

Dom i tvisten mellan Sirius och Malmö väntas alltså i veckan. 

Ove Sjöblom, ordförande i Sirius fotboll.
Ove Sjöblom, ordförande i Sirius fotboll.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om