5–0 borta mot Malmö i förra omgången och 4–0 mot Sundsvall under söndagen. Sirius svacka blir allt djupare och laget, som släppt in flest mål i hela allsvenskan, föll alltså återigen ihop trots en bra start på matchen.

– Pinsamt, säger målvakten Lukas Jonsson som har nära till tårarna vad det verkar efter matchen.

Han kom tillbaka till Sirius efter en lyckad sejour på lån i Norge med självförtroendet i topp. Efter fyra raka segrar har det dock vänt åt fel håll och på lagets nu tre raka förluster har Jonsson fått släppa in hela tolv (!) mål.

– Det är hemskt. Mitt jobb är att inte släppa in mål och förlorar man med 4, 5–0 så har man inte gjort sitt jobb. Vi har alla del i det här, det är inte bara jag, backlinjen utan hela laget. Vi måste ta ansvar och visa att vi vill vara kvar i allsvenskan för fortsätter vi såhär kommer vi inte att vara det. Nu börjar det brinna igen på allvar. Vi tog oss upp från skiten med fyra raka segrar och nu gäller det att inte slarva bort det, säger Jonsson.

Varför blir det såhär igen?

– Om man visste det, jag vet inte. Det är en blandning av att motståndaren gör bra grejer och att vi gör förskräckliga grejer. Vi möter bättre lag i Malmö och Sundsvall jämfört med Göteborg och Dalkurd, men där lyckades vi stoppa blödningen vid 2–0. Det är inte okej att låta det rinna ur händerna.

Det var en märkbart tagen Jonsson efter matchen och han var framför allt besviken att man inte kunde bjuda till för de supportrar som hade tagit sig upp till Sundsvall under söndagen.

– Man skäms gentemot fansen, vi ger ingenting för att de tar sig hit såhär eller de som tog sig till Malmö. Man lider med fansen.

När omgång 20 summeras har Sirius tappat en poäng till både Trelleborg och Dalkurd på nedflyttningsplats. Inför den sista tredjedelen skiljer därmed fyra poäng och en ner till BP på kvalplats. Nu väntar dock landslagsuppehåll innan Sirius nästa match mot Hammarby den 17 september på Studenternas.

– Det är lite både och det där. Det kan vara positivt att få ett break, komma ifrån varandra och samla energi. Samtidigt så känner man redan nu en revanschlusta. Det är bara på det igen och göra bättre ifrån sig.

Hur ska ni vända det här?

– Ja du, det är så klyschigt. Det gäller att hela tiden se nyktert på det och lämna känslorna utanför. Det spelar ingen roll om man vinner med 5–0 eller förlorar med 5–0, man måste hela tiden fokusera på vad vi ska göra bättre. Vi måste släppa det här, men det är klart att två sådana här smällar och sedan Dalkurd på det ... det tar på en, säger Lukas Jonsson.