Efter en tung förlust borta mot Linköping vände Uppsala fotboll blickarna mot Falkenbergslaget IK Böljan. Under lördagen vann man med 1–0 mot bottenlaget som efter 16 spelade omgångar enbart har fyra poäng i bagaget.

– Det var en ganska förväntad matchbild, säger tränaren Fredrik Bernhardsson efter matchen.

– Det var en första halvlek där Böljan krigade hårt, det var lite av deras sista chans. Trots det skapar vi mest och borde nog ha punkterat matchen redan i den första halvleken. I andra halvlek lyfter vi oss rejält. Vi vinner bollen högre upp och för matchen under längre perioder.

Målskytt blev Jennifer Sjösten i den 79 minuten, bara dryga kvarten efter att hon hade blivit inbytt.

– Vi ville få in lite mer fart på kanten, vi bytte in Jennifer och släppte försvarsspelet där, så att hon kunde fokusera framåt. Hon var väldigt involverad i spelet, gjorde löpningar och var ett ständigt hot. Det var kul att hon fick kröna det med ett mål, säger Bernhardsson.

Målet var Sjöstens första i Elitettan och det var en lättnad att nicka in bollen.

– Det var väldigt skönt att göra mål, säger Jennifer Sjösten.

– Det satt väldigt långt inne för laget, men det kändes som att det var rättvist och när chansen väl kom var det bara att trycka in den.

Hur ser du på lagets prestation?

– Överlag gör vi en bra match. Vi är bättre än vad de är, vi skapar lägen, men vi får inte riktigt till det där sista, säger Sjösten.

Vad betyder det för laget att åka hem med en seger i ryggen?

– Det är väldigt skönt och jag tror att det gör mycket för vårt självförtroende. Det blir en positivare stämning i laget och jag tror att det ger oss mer energi till nästa match, säger Sjösten.

– Det är skönt att åka hem med tre poäng i ryggen, säger Bernhardsson.

I nästa omgång möter Uppsala Fotboll Ljusdal i ännu en bottenkamp.

– Det kommer bli en liknande match som den idag, de kommer att kriga rejält. Det blir en utmaning för oss på alla sätt och vis, säger Bernhardsson.