Och jag kan tycka saker. Och jag tror att jag har Almtunafansen med mig när jag säger att jag inte fattar någonting om varför man matchar Oscar Fröberg i mål efter att Arvid Ljung hållit nollan i två raka matcher.

Efter en fjolårssäsong där ett oprövat målvaktspar överraskade de flesta och bidrog starkt till att Almtuna var succélaget framför de flesta i Hockeyallsvenskan genom att broderligt dela på uppgiften mellan Ais stolpar pratade Arvid Ljung redan i denna säsongs inledning om att han ville vara lagets förstemålvakt. Det är inget man bara blir utan något man förtjänar. Och på ett vis kan vi säga att Ljung nu är etta i laget. Han har stått fler matcher är Fröberg. Men inte bara det. Efter att från Brynäs inlånade Joacim Eriksson hållit nollan mot Vita Hästen förra veckan höll Ljung sin fjärde nolla för säsongen mot Södertälje i helgen. I onsdags höll han sin femte mot Pantern. Ingen målvakt har hållit nollan så många gånger i allsvenskan. Ljung är alltså bäst på det: att hålla tätt i enskilda matcher.

Medan Fröberg inför fredagskvällens match hade den överlägset sämsta räddningsprocenten av samtliga målvakter i serien bland de som stått minst 40 procent av sitt lags matcher nosar Ljung på toppen i samma kategori. Jag är ju inte målvaktstränare som sagt, men det är ju lätt att se på matcherna och läsa innantill i statistiken att Ljung är Almtunas bäste puckmotare denna säsong.

Men. Likt förbaskat fick han inte stå mot Björklöven. Han stod, men i båset.

Varför är en högst befogad fråga. Nu hann jag tyvärr inte ställa den till Andreasson efter matchen och Almtunatränaren Martin Gudmundsson kunde bara hänvisa till att det är målvaktstränaren som bestämmer över matchningen.

Det här handlar inte om att jag inte tycker att Fröberg ska få sina chanser. Ett lag behöver oftast två målvakter med hyfsad matchning i kroppen och Fröberg har i ett flertal matcher visat att han är skicklig målvakt. Men efter två raka nollor så skulle såklart Ljung spelat på nytt.

Om Fröberg var anledningen till att Almtuna förlorade? Absolut inte.

Hade Ljung kunnat vinna matchen till Almtuna? Fullt möjligt.