Då Gusk har haft bekymmer på målvaktspositionen under hösten har den tidigare målvakten Alexander Garcia fått ställa sig mellan stolparna i jakten på nytt kontrakt.

Den rollen hade han även i den viktiga matchen borta mot IFK Lidingö – och skötte den med den äran. En match där Gusk tog ledningen i den 14:e spelminuten genom Deniz Yaldir som nickade in ett inlägg av Ahmed Kanjou. Kort innan paus kvitterade hemmalagets Wilhelm Wiking på en snabb kontring efter en Guskhörna.

– Vi gjorde en bra första halvlek. Lidingö är storväxta och spelade 3–5–2 och satt hög press på oss tidigt, men sedan kom vi in i matchen och hade flera farliga kontringar. Andra halvlek var Hawaii-fotboll rätt igenom. Det var fram och tillbaka, säger Alexander Garcia.

Hur var det att vakta kassen?

– Jag har inte stått i mål på ett par säsonger, och det här var tredje matchen den här säsongen. Så det är klart att man inte är lika bra som för några år sedan. Men jag lever mycket på att styra så mycket som möjligt och att vara positionssäker och försöka undvika att de kommer ned till mig allt för mycket.

För dagen var även Garcia huvudtränare då Zaine Söderlund missade matchen på grund av personliga skäl.

– Det funkade bra. Roger (Bergman, assisterande) skötte bytena och så, men i övrigt hade vi tydlig matchplan som grabbarna kände till, så jag var bara där och påminde dem lite grann när de föll ur, säger målvakten.

Hur var det att säkra kontraktet?

– Vi fick reda på det i halvtid att Norrtälje hade slagit Håbo (3–2), så det var skönt att höra.

I den sista matchen för säsongen väntar just BKV Norrtälje på hemmaplan (lördag). I potten ligger en plats i svenska cupen nästa säsong i kraft av näst bästa lag i det uppländska distriktet. En plats som även är inom räckhåll för Strömsberg som möter jumbon Syrianska Kerburan på bortaplan. BKV Norrtälje ligger just nu två poäng före konkurrenterna i tabellen.

– Då ska vi se till att ge allt, säger Alexander Garcia.

Spelar du?

– Det får vi se. Det får Zaine (Söderlund) avgöra.