Inför omgången riskerade Strömsberg att dras in på allvar i kampen om att undvika nedflyttning. Men i och med att BKV Norrtälje vann hemma mot nästjumbon Håbo med 3–2 spelade 0–3-förlusten mot IFK Aspudden-Tellus mindre roll.

– Vi har haft ett helt nytt lag egentligen och framförallt är det många orutinerade på division II-nivå i truppen, så att klara oss kvar i år är jättebra. Det var skönt att vi fick lite hjälp av BKV Norrtälje i det här läget, säger tränaren Tobias Birgersson.

Vad säger du om matchen?

– Det är inte så mycket att säga om den. Vi gjorde en riktigt plattmatch.

Hur kom det sig?

– Jag vet inte riktigt. Vi var väl medvetna om att vi hade allt i egna händer och vi visste att Håbo hade en chans att gå förbi oss i sista omgången. Det låste sig på något sätt. Allt spel och allt vi hade tränat på var som bortblåst.

I den sista omgången väntar Västeråslaget Syrianska Kerburan på bortaplan. Jumbon som redan är klart för nedflyttning och som förlorade med hela 16–0 (!) borta mot topplaget Karlslund.

– Men det hade varit jobbigt att åka med kniven mot strupen till den matchen. För man vet aldrig vilket lag man får möta när man åker till Västerås. Nu lär de även vara revanschsugna efter det här resultatet, säger Tobias Birgersson.