Många känner säkert igen honom från Celsiusskolan. Förutom lärare i många år har Göran Andersson även upprepade gånger arrangerat distriktsmästerskap i samboll, eller fotbollstennis som det även kallas i vardagligt tal. Det får han inte längre hålla på med på arbetstid.
– Det tar för mycket tid från annat säger de, säger 64-årige Andersson som i höst fyller 65 och snart går i pension.
Då är tanken att han ska satsa allt på samboll, som han redan har ägnat stora delar av sitt liv åt och lagt ned mycket av sina besparingar i.
– Jag ska bland annat skriva en bok om allt jag har varit med om kring det här och hur jag har motarbetats. Jag hoppas även att Uppsala kommun vill vara med och stötta mig ekonomiskt, fortsätter han om projektet som han driver i företagsform.
Potentialen för samboll är enligt Göran Andersson enorm.
– Jag tror att vi på sikt skulle kunna arrangera ett Wimbledon här i Uppsala. Fotbollstennis finns i olika varianter över hela världen och kan bli jättestort om man gör rätt saker, säger han och påpekar att samboll är anpassad regelmässigt för att passa fotbollsspelare extra bra.
– Tänk om Zlatan (Ibrahimovic) skulle vara med i en turnering, vilket genomslag det skulle bli, fortsätter Andersson.
Ända sedan starten har målet varit att bli en del eller en underorganisation inom det svenska fotbollförbundet och i förlängning Uefa och Fifa. Så har det inte blivit.
– Jag vet att gräsrötterna är på min sida då jag har fått så många uppmuntrande ord och att så många som har provat det har gillat det, däremot upplever jag förbundet som extremt toppstyrt som inte har något intresse av att öppna upp för diskussioner vilket är tråkigt. Det enda förklarning jag har fått under alla år är att det inte finns tid för samboll, säger Göran Andersson.
Vad är det som fortsätter att driva dig i det här?
– Det är egentligen två saker. Det första är att alla positiva omdömen från personer som Pia Sundhage, Ronnie Hellström med flera som tycker att samboll är en kanonidé. Det andra är motståndet från svenska fotbollförbundnet och det stängda debattklimatet jag upplever.
I höst kommer Göran Andersson att bjuda in till en diskussion med föreningar och distriktsförbund där han hoppas övertyga dem om att samboll hör framtiden till. Om sporten slår igenom på riktigt återstår dock att se.