– Jag har svårt att se att andra ska lägga sig i det. Det är ju många bra lag men i bäst av sju ska det mycket till. Linköping, Pixbo och Mullsjö ser bra ut. Även Växjö, de fick vi kämpa ganska bra mot när vi mötte dem på försäsongen, säger Mattias Samuelsson när han är mästarnas representant på den årliga upptaktsträffen.

Tränarnas tips sade Storvreta etta och Falun två i serien. Som det ska vara enligt Samuelsson som ändå inte ser serien som en transportsträcka tills slutspelet börjar.

– Det är skönt med en ny tränare och nya spelare. Det rör om lite grann. Nej, jag har ingen sån känsla (om transportsträcka), vi ska vinna serien.

Hur tycker du Falun ser ut i år?

– De ser bra ut, framförallt offensivt, men det saknas lite på backsidan. Emil (Johansson) kommer att få dra ett stort lass och tappet av Thomas Holmgren är tungt för dem. Jag känner mig trygg i att vi kommer att göra mål på dem.

En av frågorna som ställdes till samtliga lags representant när de fick sätta sig i blickfånget under upptakten var vilken i respektive lag som man ska hålla ett öga på. Storvretakaptenen nämnde nyförvärvet Linus Jämtdal och hyllade backkollegan Tobias Gustafsson men talade sig framför allt varm om Alexander Rudd.

– Rudd är skadefri och så frisk han kan bli – fri tolkning – och har sett jättebra ut.

Efteråt utvecklade Samuelsson för UNT om den tidigare centern som sadlat om till en forwardsroll.

– Han har varit bra hela sommaren. Vi har varit på landslagsläger tre gånger och han har dominerat där också. Som forward får han löpa på och får fria tyglar.

I tränartipset var det sju lag slutspelsplats som nästan alltid tippas – och brukar hamna där – och nykomlingen Kalmarsund.

– Det är ju ett stort underbetyg till de andra lagen, säger Samuelsson.

Sirius tippades att komma tolva, precis ovanför nedflyttningsplats.