På torsdagen åkte Almtuna till Skåne för att möta Pantern på fredag och vidare till Danmark för match på lördag.

Det är full trupp sånär som på Filip Andersson, som får stanna hemma.

Det är oklart om Andersson kommer att stanna i Almtunas trupp eller lånas ut till någon förening i division I.

Artikelbild

| Per Svensson fortsätter som lagkapten i Almtuna. Skägget är kvar och stämningen under torsdagens träning i Gränbyhallen var som synes god.

Lucas Sandström fanns också med när bussen lämnade Gränbyhallen, men det blir inget mer träningsspelade för honom. Efter slagsmålet med Södertäljes Stefan Gråhns är Sandström avstängd i de tre återstående träningsmatcherna.

Gråhns, som har ett förflutet i Almtuna, fick två matchers avstängning.

En inte alltför vild gissning är att Södertälje ville ge igen för den tackling som Sandström delade ut på Södertäljes Nicklas Grossman när lagen möttes i slutspelsserien i våras. Grossman fördes av isen rejält skakig.

Sandström tyckte dock att tacklingen var sjysst, axel mot axel, och att Grossman föll olyckligt.

Hur som helst, till seriepremiären är Sandström tillbaka.

Almtunas sportchef Björn Danielsson känner sig nöjd med truppen så här långt. Det är bara en 14:e forward som ska in.

– Fast vi har ingen brådska, säger han.

Daniel Widing är fortfarande ett aktuellt namn. Han har ett korttidskontrakt med Djurgården och siktar förstås på att ta en plats i SHL-laget, men om så inte blir fallet ska det finnas ett ömsesidigt intresse.

– Vi är jättenöjda med den forwardsuppsättning vi har, och prio ett är att alla ska komma i form, säger Björn Danielsson, som poängterar hur viktigt det är att få spelarna att jobba åt samma håll. En lagsammanhållning.

– Vi har tränat hårdare än vad vi gjorde vid samma tid förra året. Vi vill behålla mer hårdhet under en längre tid, det är anledningen.

Tony Mårtensson har spelat samtliga fyra träningsmatcher, och Danielsson – som en gång var lagkompis med Mårtensson i Arlanda – är nöjd med vad han sett.

– Jag tycker att Tony ser bättre ut än vad han gjorde förra säsongen. Han ser mer och mer bekväm ut, särskilt i powerplay. Han ser riktigt sugen ut, säger Björn Danielsson om sitt mest namnkunniga nyförvärv.

Tony Mårtensson blir dock inte lagkapten trots att han är äldst i laget den klart mest meriterade. Per Svensson fick behålla den titeln, och det var inte mer än rätt efter alla säsonger i Almtuna.

– Det är kul att tränarna har förtroende för mig, säger Svensson, som nu har fått konkurrens på en punkt: det stora skägget. Måns Hermansson, nye backen från Tingsryd, har nämligen tagit upp kampen.

Per Svensson är numera en veteran i Almtuna. Smålänningen från Viresrum gör sin sjunde säsong.

– Jag känner mig stark och pigg och jag tycker att laget har en stigande kurva även om det finns saker att jobba med, säger han.