Det var en av sommarens bästa värvningar då Sirius köpte loss Shkodran Maholli, som knappt hade fått spela i Häcken. Anfallaren gjorde direkt avtryck i Sirius med sina sex mål på 15 matcher. I år var tanken att Maholli skulle fortsätta på den inslagna vägen och vara Sirius naturlige målskytt. Så har det dock inte blivit. Efter snart en tredjedel av allsvenskan står han fortfarande på noll mål.

– Det har varit en tuff start faktiskt både spelmässigt, målmässigt och poängmässigt. Det har gått som för laget, säger Maholli.

Varför då?

– Jag vet inte, jag gick in med en inställning att ... jag satte för höga mål helt enkelt. Jag tänkte att allsvenskan är för lätt och att jag kommer göra bra ifrån mig. I januari så kanske jag inte tog det på fullaste allvar, jag borde ha varit på tårna redan från första dagen, berättar anfallaren.

Maholli nämndes som en kandidat till att vinna skytteligan inför säsongen och förväntningarna har varit höga. I stället för succé har det dock blivit en tuff resa där han varit bänkad i flera matcher och även väntas få starta vid sidan i onsdagens match mot Östersund.

– Jag har aldrig tagit upp det där om skytteligan utan bara sagt att det är möjligt om jag kommer upp i ett visst antal mål så kommer jag vara nöjd. Vi ska försöka avsluta på ett bra sätt de här två matcherna och jag ska försöka komma igång nu innan uppehållet. Sedan ska jag vila min häl under uppehållet och sedan är det hård träning som gäller när vi kommer tillbaka. Man får inte glömma att det är 19 omgångar kvar efter uppehållet och alla reportrar och fans kommer inte att minnas vår start utan vår avslutning.

Hälen var det ja. Maholli har likt Omar Eddahri haft problem med sin häl de senaste veckorna, något som så klart påverkar honom.

– Hälen har jag haft problem med i två veckor nu, jag tränare så lite som möjligt för att kunna vara med på matcherna och göra det så bra som möjligt.

Går du på smärtstillande?

– Jag går på smärtstillande varje dag för att klara av de sista matcherna.

Situationen är dock inte ny för Maholli som i fjol inte gjorde ett enda mål i Häcken bland annat.

– Jag har inte tappat tron på mig själv bara för att det har gått dåligt nu i åtta, nio matcher. Det är många matcher kvar och jag ska försöka avsluta det bra. Mina två senaste säsonger, både i Sirius och i Åtvidaberg, har jag varit bättre på hösten. Det har jag lite i bakhuvudet. Så som det har sett ut hittills får det inte se ut varken från min sida eller lagets sida, säger Shkodran Maholli.