Efter att ha tappat 2–0 till 2–5 påbörjade Hagunda en sanslös upphämtning i mitten av matchen.

I början av tredje perioden gjorde Fredrik Hast sitt andra mål och reducerade till 5–6.

– Vi har en jättehärlig beslutsamhet och go i laget. Vi blev lite uppjagade men kände aldrig att det var kört utan att vi kunde komma tillbaka, säger Kristian Adolfsson.

I den 52:a minuten kvitterade han till 6–6 med sitt tredje mål för säsongen och såg till att Hagunda kommit tillbaka från 2–5-underläge.

Sedan fullbordades vändningen när Alexander Johansson satte 7–6 med knappt sju minuter kvar att spela.

– Det blev kalabalik framför målet med tre spelare som låg ned på backen och målvakten som var iväg. Då rullade bollen ut till mig som en skänk från ovan och det var nog ett av mina enklaste mål i karriären, säger Kristian Adolfsson.

Men serieledande Team Thoréngruppen kom tillbaka, kvitterade och tog matchen till förlängning.

Det var tredje matchen i rad för Hagunda som gick till förlängning och efter 59 sekunder sköt Fredrik Holtz – framspelad av Jakob Arvidsson som spelat nio år i Thoréngruppen – extrapoängen till Hagunda.

– Det var otroligt skönt att vinna, speciellt en sån här match då det dröjer länge till nästa. Då får man extra energi och kan suga på det här över julen. Livet blir lättare och vi kan kämpa extra hårt på med fysträningen, säger Kristian Adolfsson.

Matchen var Hagundas första på nästan tre veckor på grund av VM-uppehållet och även klubbens sista för hösten.

Nu väntar jul- och nyårsuppehåll innan laget i nästa omgång ställs mot Tullinge den femte januari.

– Det här var nog vår bästa insats för i år sett till att vi möter ett riktigt bra lag men är det bättre laget när vi spelar fem mot fem. Det är en tuff serie men vi skickar rätt signaler om att vi ska slåss i toppen, säger Kristian Adolfsson.