Den femte juni gick spelarna i Sirius på ledighet i tolv dagar och Kingsley Sarfo åkte ned till Malmö för att vara med vänner och familj som bor i staden. På lördag återvänder mittfältaren till Uppsala tills att den blåsvarta klubben återupptar sin träning på söndag.

− Jag har tagit det lugnt med familj och vänner och haft det bra under ledigheten. Det ska bli kul att komma tillbaka och träna igen med laget och träffa killarna, säger Kingsley Sarfo.

De senaste dagarna har rykten och spekulationer omgärdat Kingsley Sarfo om en möjlig flytt från Sirius till Malmö.

− Jag har inte läst vad som stått i tidningar eller på internet. Jag kan inte säga mycket om framtiden förutom att jag har ett kontrakt med Sirius och att jag just nu är jag med klubben, säger Kingsley Sarfo.

Om du lämnar Sirius, vill du flytta utomlands eller stanna i Sverige?

− Jag skulle föredra att stanna i Sverige och vill vara här men jag har inte riktigt bestämt mig ännu.

Har du gjort din sista match med Sirius?

− Jag vet inte utan vi får se vad som händer.

Sarfos agent Nochi Hamasor sa i tisdags att Sarfo var överens med Malmö om de personliga villkoren samt kontraktet och att klubbarna ska komma överens.

– Han är inställd på att spela för Malmö FF och vill spela för Malmö. Det personliga kontraktet är klart och nu är det en förhandling mellan klubbarna. Kingsley har bestämt sig, sa NochiHamasor.

I slutet av maj blev det känt att förbundskaptenen Håkan Ericsson ville ha med Kingsley Sarfo i den svenska truppen till U21-EM men att ansökan till Migrationsverket inte hann gå igenom. Innan dess blev mittfältaren uttagen till Ghanas a-landslag för första gången men tackade nej till att spela landets kvalmatch mot Etiopien den elfte juni.

− Jag har inte bestämt vilket landslag jag vill spela för men pratar med Ghana fortfarande. Vi får se vad som händer, säger Kingsley Sarfo.

Kingsley Sarfo kom till Sirius 2014 efter att ha provspelat med klubben i en månad och har den senaste tiden omgärdats av flera rykten och spekulationer. UNT har tidigare berättat att Sarfo måste bo ytterligare ett år i Sverige för att bli svensk medborgare och därmed få ett EU-pass som öppnar fler möjligheter till en utlandsflytt.

Den 15:e juli öppnar det svenska transferfönstret och samma dag ställs Sirius mot Malmö i allsvenskan.