I februari inledde Sirius bandy en satsning kallad ”Framtidslaget” för att bygga ett starkare lag och få en stabil ekonomisk bas.

En del av projektet är att tusen personer kan satsa tusen kronor var och efter tre veckor har klubben samlat in 100 000 kronor.

− Det är bra start som visar att vi är på väg i rätt riktning. Vi börjar se möjligheter att satsa mer inför kommande säsonger, säger Sirius bandys ordförande Erik Weiman.

Exakt hur många personer som anslutit till satsningen kan inte klubben säga men troligen rör det sig om runt hundra personer, varav några har gett mer än tusen kronor.

− De här pengarna ska användas till framtida satsningar och inte täcka gamla hål i ekonomin. Detta är ett budskap till spelare och andra att vi har ambitioner att bli bättre, säger Erik Weiman.

I satsningen ingår även att lansera Uppsala som SM-staden och försöka få tillbaka SM-finalen till Studenternas IP.

Nästa år är det 50 år sedan Sirius senast blev mästare och klubben hoppas att det inte dröjer lika länge till nästa gång pokalen lyfts.

− Vi är glada över att vi undvek kval den här säsongen men vi är inte nöjda med det utan vill komma högre upp i tabellen, säger Erik Weiman.