19-årige Jansson har slagit straffar i slutspel tidigare. Det var för två år sedan i semifinalen borta mot Falun. Hans straffmål då var ett tröstmål i 10–3-förlusten som innebar uttåg ur slutspelet för Storvreta. Mot Sirius på söndagskvällen följde han hela matchen, inklusive förlängningen, från sidan. Men väl vid straffläggningen var Jansson en av Storvretas straffval.

– Han är megahet på straffar. Han frågade vi som tvåa. Han är kylig och härlig Micke, han bara går in och kör, säger Storvretatränaren Andreas Harnesk och berättar att man har en lista på sjua åtta namn som tänkbara straffläggare..

Jansson var ju med på uppvärmningen inför matchen men sedan kände han alltså inte på klubba och boll förrän det var dags att spela en av huvudrollerna.

– Tobbe (Gustafsson) kom och gav mig en boll i båset så jag fick känna lite på kulan, säger Jansson om vad som hände innan han klev ut och bara skickade upp bollen i nättaket bakom Tobias Steineck i Siriusmålet.

Jansson såg inte ut att ha några nerver alls trots det otroligt viktiga läget. Förstahandsvalet på straffar i Storvreta, Alexander Rudd, hade missat sin och Sirius Erik Storgårds hade satt blåsvart i förarsätet. Jansson behövde sätta sin.

– Rudd sätter nio av tio straffar men hade kanske en dålig dag. Han är den bästa straffskytten, säger forwarden.

Jansson har inte spelat på länge på grund av en fotskada men säger att han är redo igen efter att ha hunnit med fem träningar. Kanske får han chansen framöver i slutspelet, om inte är han en given straffläggare.