Isac Blomqvist har tävlat nästan uteslutande internationellt sedan 2015 och den unge kartingtalangen från Rasbo MK har länge haft en målmedveten satsning att i framtiden nå Formel 1.

Nu får han en jättechans att visa upp sig – trots att hans säsong egentligen var över.

När frågan från den förre Formel 1–föraren Ralf Schumacher kom gick det nämligen inte att tacka nej.

– Ralf hade ett gott öga till mig och de slog en signal till mig farsa och … Ja, det var inte så mycket att fundera över, säger Isac Blomqvist.

Ralf Schumacher driver i dag det egna teamet KSM Schumacher Racing Team – där bland annat hans 16-årige son David Schumacher är ett affischnamn – och nu välkomnas även Isac Blomqvist till teamet inför de två stora finalhelgerna i WSK Final Cup på Adria International Raceway i Italien.

Ralf Schumachers team säger i ett uttalande till UNT att de med stolthet välkomnar den unge kartingsvensken till sitt team; "Det är alltid suveränt att få arbeta med så motiverade och ambitiösa förare som Isac. Kombinerat med vår erfarenhet ska vi göra det bästa för att få bäst resultat som möjligt tillsammans"

WSK Final Cup körs helgerna 2–5 november samt 9–12 november.

– Det är kul att det är ett så bra namn som Ralf Schumacher som är inblandat. Han har många bra kontakter som kan gör att man kan komma i väg till nästa steg, och därför är det viktigt att leverera de här helgerna, säger Isac Blomqvist på telefon från banan i Italien.

Målsättningen är hög och planen är att ta steget över till Formelbilskörning inför 2018.

– Jag har kört karting i fem år och vill vidare. Första steget är att gå till Formel 4 och kanske finns det en chans att köra för Ralf Schumachers team i den tyska Formel 4-serien, om man levererar nu…

Du har pressen på dig?

– Jag gör alltid mitt bästa. Jag vet att jag är snabb på den här banan, nu gäller det att allt håller hela vägen, säger Isac Blomqvist.