Almungeveteranen Stig Andervang dominerar uppländsk rallysport just nu. Förra helgen vann han premiären av Öppna östra sprintcupen i sin röda Ford Escort Cosworth, och i helgen var det dags att kliva högst upp på podiet igen – när MK Rimo under lördagen kickade i gång årets DM-rally med Björn Waldegårds Minne.

För Stig Andervang var det en premiär av dubbel bemärkelse. Det var nämligen det första rallyt i hans nyinköpta Subaru Impreza S10 WRC, som närmast från Uppsalaföraren Dick Wicksell.

–Jag har letat ganska länge efter bilar, jag har tittat på både Skoda och Subaru. Jag fastnade för den här. Den är inte helt hundra, men den ska bli det, sade Stig Andervang till UNT i december om bilköpet.

Östhammarsföraren Joakim Süld öppnade annars helgens rally snabbt, men blev förbipasserad av Andervang och tvingades kort därefter bryta. Tvåa totalt blev i stället hemmaekipaget Martin Hagman/Mathias Waldegård, MK Rimo.

Snabbast av de tvåhjulsdriva bilarna blev MK Rimos Tommy Högström. Bäste upplänning bakom honom blev Rasbos Roger Helén, fyra i klassen med sin VW Golf.