I år deltog Upsala IF med 8 tjejer och 8 killar i ett mixedlag, ett flicklag och ett pojklag. De tre bästa i varje gren tar poäng till laget. Det tävlas i 80 m häck, kula, spjut, höjd, längd och 800 m. Dessutom i en mixedstafett, tre killar och tre tjejer, över 6x200 m. För att nå finalen i augusti behöver man vinna eller ta tillräckligt många poäng i någon av de åtta kvaltävlingar som arrangeras på olika håll i landet, allt från Piteå i norr till Helsingborg i söder. De 16 bästa lagen går till final.

Upsala IF tävlade i den kanske tuffaste kvalgruppen och fick tampas mot lag från IF Göta (Karlstad), Västerås, Örebro, Bålsta, Danderyd, Tureberg, Bromma, Täby och Lidingö. I knivskarp konkurrens vann både mixlaget och tjejlaget kvalet medan killarna kom på en fin tredjeplats. Tjejerna samlade ihop fler poäng (12 316) än något annat tjejlag i UIF har gjort i kraftmätningens historia. Det gör att tjejerna har det näst bästa resultatet av alla tjejlag i årets kval.

Mixedlaget har med sina 28 935 poäng det tredje bästa resultatet i samtliga kvaltävlingar. Extra roligt var det att samtliga killar och tjejer bidrog med poäng.

I Upsala IF:s framgångsrika lag deltog: Alva Nordvarg, Clara Spangenberg, Filippa Eklund, Ida Knutsson, Maya Bergström Weekes, Kajsa Wibling, Meja Wolvan, Tindra Dahlberg, David Axelsson, Edvin Gustafsson, Hadrian Hägg, Hilding Virman, Joel Ekman, Lukas Forss, Max Fors och Viktor Lundqvist.

Finalen går i Täby 24–25 augusti. Upsala IF har goda chanser att ta en eller flera medaljer