Uppsala Fotboll har haft en minst sagt tuff inledning på säsongen. Laget har haft svårt att leverera och i lagets senaste match blev det storförlust med 1–5 mot topplaget KIF Örebro.

– Det var en tung förlust. Samtidigt är vi medvetna om att vi mötte ett grymt bra lag. Vi kan bara titta på vår egen prestation och se vad vi kan göra bättre till nästa match. Vi har pratat en hel del om att tighta till försvaret så att det sitter bättre, säger tränaren Fredrik Bernhardsson.

Uppsala har skrapat ihop nio poäng på tio matcher och i och med det återfinns man på tionde plats i tabellen – endast två poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

– Det är så klart en besvikelse och vi hade hoppats ligga högre upp. Men vi kan inte grotta ner oss och lägga energi på det som har varit. Det är klyschigt men nu gäller det att ta en match i taget, säger Bernhardsson.

Under söndagen spelar laget en viktig match mot Assi, som ligger precis ovanför Uppsala i tabellen. Om Uppsalalaget vill ta sig ur bottenstriden och haka på lagen ovanför gäller det att plocka poäng.

– Det är ett tufft och fysiskt lag. Vi förväntar oss en 4-4-2 formation och ett lag som jobbar hårt och pressar högt. Det ska vi vara förberedda på och hantera på ett bra sätt.

Lana Spitler är avstängd och missar matchen. Amanda Östervall ser dock ut att kunna vara tillbaka från skada.

pontus.stark@unt.se