Först satte Alexander Johansson 9–9 med knappt två minuter kvar att spela som innebar att Hagunda hämtat upp ett tremålsunderläge i den sista perioden.

I slutminuten gick hemmalaget för segern och Johansson sköt i ribban med 35 sekunder kvar att spela.

– Det kändes lite som att bollen var inne men det är små marginaler. Jag brukar inte ta skott så ofta så jag är ändå ganska nöjd med det skottet. Sedan visar vi i tredje perioden att vi kan vända en match vilka vi än möter, säger Alexander Johansson.

Artikelbild

Det blev inga fler mål i matchen utan den slutade oavgjort efter en mållös förländning.

Därmed delade lagen på poängen i en svängig match som Djurgården hade ledningen i större delen av tiden innan Hagunda stod för sin upphämtning.

– Vi gick in i den klassiska Djurgårdsfällan för många gånger och tillåter de att göra mål. De är inte så bra som vi gör dem utan vi vet om att de slår långt. Det är kul att göra så många mål men inte att släppa in så många, säger Alexander Johansson.

Därmed tog Hagunda poäng för fjärde matchen i rad men vid seger hade laget gått upp i ensam serieledning – dock med en match mer spelad än tvåan Salem.

Artikelbild

Nu står laget på 16 inspelade poäng efter nio omgångar och ligger på tredjeplats i tabellen.

– Vi har egentligen inte spelat på topp i någon match och ändå spelat jämnt mot bra lag som Djurgården och AIK. Den här serien har nästan bara duktiga lag och vi vet att vi kan spela mycket bättre, säger Alexander Johansson.

Artikelbild

I nästa omgång väntar toppmöte mot Salem och det är även sista matchen inför VM-uppehållet.