Med drygt tre minuter kvar stod det 7–7 mellan Uppsala 86ers och Örebro Black Knights efter en tät och jämn match.

Då gjorde motståndarna två touchdowns genom först Eric Murphy och sedan Filip Wetterberg och vann med 21–7.

– Vi startade bra och tog ledningen men i andra quartern åkte vi på en del skador, bland annat på vår quarterback, och fick ändra om på en del positioner och det påverkade vårt spel, säger Acke Grünewald, headcoach i Uppsala 86ers.

Därmed blev det förlust för Uppsala 86ers i premiären av Superserien efter den dramatiska avslutningen.

Innan dess hade bortalaget tagit ledningen på Behrn Arena i den första quartern och i halvtid stod det 7–7 innan Örebros sena avgörande.

– Hatten av för Örebro som var duktiga och gjorde en bra match. Vi kämpade på och gjorde det bra utifrån förutsättningarna. Det var jämnt länge men Örebro var starkast i slutet och ska ha credd, säger Acke Grünewald.

Eftersom Göteborg Marvels drog sig ur Superserien bara någon vecka innan premiären återstår fyra lag i serien som alla är klara för semifinal.

Däremot återstår det att spela om vilka som får hemmaplansfördel i semifinalerna.

Närmast väntar en till bortamatch mot fjolårsfinalisterna Carlstad Crusaders innan hemmapremiären spelas 10 maj då regerande mästarna Stockholm Mean Machines kommer på besök.

– Det är skönt att vara igång och vi tar alltid med oss erfarenheter från varje match. Vi får åka hem och analysera den här och se vad vi kan göra bättre. Det är tre veckor till nästa match så spelarna kan vila och komma tillbaka från skador, säger Acke Grünewald.