– Vi har sökt en person med ekonomisk och organisatorisk kompetens som kan ta oss vidare till nästa fas i klubbens utveckling. Vi är väldigt glada över att få in Christer som ny klubbdirektör, som har den kunskapen samt en analytisk förmåga och goda ledaregenskaper. Dessutom har han ett Siriushjärta och ett stort fotbollsintresse, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom till klubbens hemsida.

Christer Abrahamsson bor i Uppsala och har säsongskort på Studenternas. Till hemsidan berättar han vad han lockades av.

– Det känns superroligt, jag är otroligt taggad. Fotboll är mitt största intresse och att få komma in i Sirius i det här läget i klubbens utveckling är helt perfekt. Jag lockades av arbetsbeskrivningen; Sirius vill bli en stark fotbollsklubb och utvecklas kommersiellt. Jag har en bakgrund inom sälj och marknadsföring och att arbeta med visioner och bygga arbetssätt är lite mitt DNA. Jag ser enorma möjligheter för Sirius att växa ännu mer och verkligen etablera klubben och fotbollen i Uppsalas medvetande, säger han.

Abrahamsson kommer till Sirius närmast från en tjänst som kommersiell direktör på Sharp Business där han arbetat med affärsutveckling.

Han kan dock komma att tillträda sin nya tjänst först 1 juli men förhoppningen är att det ska bli tidigare än så.

I december meddelade Sirius att klubbens ungdomsansvarige, Mattias Sjunnesson, gick in som tf klubbchef till april.