– Om allt går som vi hoppas så ska vi vinna serien, det är i alla fall målet. Det skulle vara jätteroligt om vi gick upp i elitserien, säger Hanna Nygren, 34 år och äldst i det unga laget.

Hanna Nygren kommer visserligen från Smedjebacken i södra Dalarna, men har en del säsonger i Uppsala Bois bakom sig. Men när bandyn lades ned i Bois gick Nygren till AIK.

Nu är hon tillbaka och får nästan spela rollen som mentor i laget.

Artikelbild

| Uppsala Bois Hanna Nygren på väg igenom i seriepremiären mot Hammarby på Studenternas, en match som Bois vann enkelt.

– Jag har inte helt koll på de andra lagen i serien, men att det kommer att bli svårare matcher än så här är jag säker på, säger hon.

Uppsala Bois var nämligen överlägset allsvenska premiären (norra serien) mot Hammarby. Det enda som saknades var väl det där tionde målet. Det ser ju så snyggt ut med 10–0!

– Vi gjorde en bra match och rullade runt bollen på ett bra sätt. Jag tycker att vi var klassen bättre än Hammarby, säger Nygren.

De här lagen har mötts tidigare under säsongen i en träningsmatch. Det blev Bois-seger även då, men inte med så här stora siffror.

Artikelbild

| Clara Ringmar i rödklädda Uppsala Bois i premiären mot Hammarby på Studenternas.

– Vi hade en del spelare borta då, så jag visste att vi skulle vinna om vi bara kunde hålla oss till den plan vi hade.

Men att det skulle bli 9–0, det trodde inte Hanna Nygren.

– Nä, det trodde jag väl inte, säger "veteranen" som gjorde ett av de nio målen på Studenternas.

Två tvåmålsskyttar: Clara Ringmar och Tuva Alsén.

Målen: 1–0 (7) Clara Ringmar, 2–0 (13) Linnea Grönquist, 3–0 (14) Hanna Frick, 4–0 (17) Agnes Ortman, 5–0 (21) Clara Ringmar, 6–0 (32) Ida Sundell, 7–0 (59) Hanna Nygren, 8–0 (68) Tuva Alsén, 9–0 (75) Tuva Alsén.