Statistik säger en del, men inte allt. Men räknar man, som UNT roat sig med att göra, hur det gått i samtliga 60 inbördes matcher som spelats mellan de sex lagen i slutspelsserien under säsongen, visar siffrorna att Almtuna på 26 inspelade poäng bara har Södertälje bakom sig. SSK är en poäng bakom. Klart bäst in "inbördestabellen" är Oskarshamn som spelat in 35 poäng.

– Det är spännande hur man kan vända och vrida på allting, säger Gudmundsson efter att UNT, efter att första ha berättat om att Almtuna just nu är bäst formmässigt av lagen, berättat om statistiken i faktarutan intill.

Jacob Svensson säger sig inte veta vad det beror på att Ais, i en jämförelse, har haft mindre bra utdelning än de flesta övriga lag i det allsvenska slutspelet.

– Det har varit så jämnt mot alla lag och alla har slagit alla. Har vi mött Björklöven till exempel och de har vunnit har de kanske bara haft en bättre dag än oss. Ska jag vara ärlig kommer jag inte ihåg hur det gått mot de andra lagen, men AIK vet jag att vi haft lite svårt för, säger forwarden.

Men många av matcherna spelades för länge sedan och säger kanske inte så mycket om slagstyrkan just nu. Martin Gudmundsson förväntar sig en helt annan typ av matcher än det varit i många av grundserieomgångarna.

– Det kommer definitivt att bli mer känslor på banan och lite hetare mellan vissa spelare. Domarna kommer nog ha att göra. Alla lag kommer vara riktigt tända och det gäller att man håller fokus på rätt saker, säger han.