Siggi Jónsson har skrivit ett 3-års kontrakt med klubben som åkte ur division I i år.
Han betonar att han inte är någon frälsare som kommer att ta laget rakt igenom seriesystemet.
- Jag kommer att jobba stenhårt för att ESK ska spela bra fotboll, jag tror på 4-4-2 men nu ska vi se över truppen och även hitta en assisterande tränare, säger Siggi Jonsson.

Siggi Jónsson, som själv säger sig arbeta efter en offensiv fotbollsfilosofi, kommer att bli den mest namnkunniga tränaren i division II kommande säsong, något som ESK:s sportchef Stefan Holm tror kommer att ge klubben fördelar.
- En bra tränare lockar spelare, vill unga spelare ha några 15 000 i månaden får de gå till någon annan klubb, här kan de få utbildning som gör dem till landslagsspelare och det tror jag lockar mer i längden, förklarar han.

Jónsson var i kontakt med ESK redan när han var med och tittade på Sebastian Rajalakso och Martin Andersson för Djurgårdens räkning och kan nu tänka sig att flytta till stan.
- Enköping är tio gånger större än staden på Island som jag kommer i från, säger Siggi Jonsson som påpekar att han är ambitiös i sitt arbete och tänker införa tuffa träningar.

- Det har varit två tuffa år för ESK som bara är att glömma nu ska vi jobba hårt och folk ska veta att fotboll är min passion.

Inför säsongen 2007 anställdes Jónsson som ny huvudtränare för Djurgården med ett treårskontrakt.
Den 19 november 2008 meddelade Djurgården att kontraktet bryts ett år i förtid.
Vad tycker du om tiden i Djurgården?
- Första året var underbart och under det andra var det kaos men jag fick otroligt bra feedback från spelarna efter jag lämnat och det värmde men nu har jag bara fokus på det här uppdraget.