Sirelius lämnar - efter nio säsonger

Först lämnade Christer Gustafsson efter åtta säsonger. Nu stämplar även Ian Sirelius ut från Sirius efter nio säsonger.

Ian Sirelius har gjort sitt i Sirius.

Ian Sirelius har gjort sitt i Sirius.

Foto: Erik Simander/TT

Fotboll2019-11-15 10:10

Sirelius kom till Sirius redan inför säsongen 2011 och är den som spelat längst i laget. Nu är det dock över. Inte heller hans kontrakt med Sirius förnyas och yttern lämnar därmed Uppsala.

– Det är lite vemodigt så klart, men jag är glad över de åren jag har haft i klubben. Det har varit de roligaste åren i mitt liv, jag har varit en lycklig man och är inte alltför ledsen, säger Sirelius.

Han beskriver avskedet från Sirius som ömsesidigt.

– Absolut. Jag har också varit lite sugen på ett miljöombyte och en nytändning. Jag har tagit ett år i taget de senaste kontrakten och funderat på nästa karriär, om man ska spela fotboll vidare. Jag har inte stängt några dörrar för det utan vi får se under semestern vad jag kommer fram till.

Totalt blev det alltså hela nio säsonger i Sirius för Sirelius.

– Jag har alltid haft så sjukt kul i laget och utvecklats som både människa och spelare. Vi har varit ett tajt kompisgäng där alla har gjort ungefär samma resa. Ingen har varit på jättehög nivå innan utan vi har i Sirius utvecklats tillsammans och blivit allsvenska fotbollsspelare. Jag är glad och tacksam.

Sirius sportchef Ola Andersson meddelar att precis som i Gustafssons nummer 19 så kommer ingen att få spela med Sirelius tröja 14 nästa säsong.

– Det finns liksom inget annat än att tacka för vad han har gjort på sin kant och var han än har fått spela. Det har aldrig varit några problem för Ian och han har varit en drömspelare för alla att ha i en grupp, säger Andersson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!