Bloggen "Osynliga handen" har tidigare rapporterat att hela sex av allsvenskan 16 klubbar flaggat för att göra minusresultat för 2017, däribland IFK Göteborg, Malmö FF och Elfsborg. Sirius kommer dock inte ställa sig i den skaran som det ser ut.

– Vi håller på och jobbar med bokslutet för fullt och hade en liten avstämning i förra veckan. För vår del kommer vi att kunna visa ett resultat som i alla fall inte är negativt. Vi är långt ifrån klara, så jag kan inte säga något med säkerhet men det ska inte behöva hamna på underskott. Ett nollresultat eller något plusresultat, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom.

Några saker sticker ut med Sirius 2017 vad gäller det ekonomiska. Dels att man tappade ett miljonstöd på mellan sex och nio miljoner kronor från Bengt Ågerups bolag Upplands spelarutveckling AB, samtidigt sålde man Kingsley Sarfo till Malmö FF för drygt 13 miljoner. Där pågår det dock en tvist med den ghananska akademin om hur pengarna ska fördelas. Andra saker som sticker ut är intäktsbortfallet vad gäller den flyttade matchen till Gävle samt att man inte nådde de uppsatta målen på försäljningssidan.

– Vi hade ett högt mål för 2017 och når inte riktigt hela vägen fram. Publikintäkterna var ganska bra förra året, men vi har inte lyckats sälja som vi hade som mål. De har gjort ett jättebra jobb, men det var kanske ett för tufft mål. Där tappar vi en summa, säger Sjöblom.

Hur mycket av Sarfopengarna räknas in i bokslutet?

– Vi är i en tvist som gör att vi inte kan tillgodoräkna oss alla pengar utan en stor del är avsatta. Vi kommer inte att intäktsföra hela det beloppet utan är väldigt försiktiga med de pengarna. Sedan är frågan hur pengarna ska bokföras, de kanske inte bara ska hänföras till 2017.

Hur hade ni klarat er utan Sarfopengarna?

– Klart att det hade blivit tajtare och då hade vi kanske fått vidta åtgärder. Vi visste att vi hade en del pengar från försäljningen, men samtidigt var vi tvungna att ersätta vissa spelare.

Klubben har inte heller nått någon uppgörelse med Uppsala Kommun om bortfallet av intäkter för matchen mot Kalmar i Gävle än.

– Det är en dialog som pågår fortsatt och det är en sak mellan oss och kommunen. Vi har inte nått något slutlig överenskommelse, det kan synas bland publikintäkterna.

Något som har gått enligt planen är budgeten för A-laget.

– Kostnadssidan för herrlaget har varit exemplariskt skött och de brukar alltid sköta sig väldigt bra. Sedan ska man komma ihåg att vi har gjort en del investeringar under året i spelare som kostat en del.

För klubbar överlag i Sverige är det tufft att gå runt på det man kallar för driften utan tillskott av spelarförsäljningar. Sirius är inget undantag.

– Jag har förstått att det är ett tufft klimat för många klubbar just nu och det är väldigt svårt att få ett positivt kapital på den egna driften där de löpande intäkterna ska täcka de löpande kostnaderna. Löneläget för spelare driver på och frågan är om det är så himla bra, men det är så det är.

Att Sirius ändå med största sannolikhet kommer att presentera svarta siffror vid årsmötet i början av mars under klubbens första år utan Bengt Ågerup får ändå ses som bra.

– Det fanns en vånda inför att vi i år inte längre hade avtalet med USAB, men jag tycker att vi har gjort det riktigt bra utifrån våra förutsättningar, säger Sjöblom.