Sirius ledde flera gånger om mot Örebro men tappade och förlorade med 7–6.

Jacob Embretzens mål i tredje perioden blev avgörande trots en intensiv press från hemmalaget i slutminuterna.

– Jag vet inte vad jag ska säga egentligen. Vi förlorar och det suger, jag är för arg för att kunna analysera matchen just nu direkt efteråt men vi får göra det och komma tillbaka, säger Joakim Olsson.

Han var tillbaka efter sjukdom som gjorde att han missade premiären mot Falun.

Under söndagen var han tillbaka och gjorde två mål. Först sköt Olsson in 3–3, spelade fram till Henrik Malmgrens 5–3 och satte även 6–5.

– Vi ger bort matchen och de får några enkla mål, sedan får de en del hjälp av de gula också. Jag förstår inte hur vi kan drabbas av åtta utvisningsminuter och de noll i en sådan här jämn match. Att vi är så mycket fulare medan Örebro inte gör någoting alls tycker jag är helt overkligt, säger Joakim Olsson.

Hur påverkar det?

– Vi får spela mycket i boxplay och är ett lag en spelare mer brukar de göra fler mål. Det känns som de blir bjudna på matchen.

I samband med Örebros kvittering till 6–6 i slutet av den andra perioden blev Tobias Steineck utvisad två plus tio miunter för osportsligt uppträdande efter att ha smällt till målburen.

Då kom nyförvärvet August Moberg in och debuterade mellan stolparna i SSL.

– Det var kul att se hur August kom in och spelade, han spelade jättebra och stod för några fina räddningar. Det är jag mest glad för eftersom vi annars ger bort matchen till Örebro. Vårt eget spel med boll funkade inte och ibland vi stod och passade motståndarna, säger David Ahlmark, huvudtränare i Sirius.

Matchen böljade fram och tillbaka efter att Sirius chockstartat med två mål på matchens första dryga minut.

Efter det turades lagen om att leda till Örebro avgjorde i sista perioden och vann.

– Vi ger bort matchen totalt, bjuder bort den till Örebro. Vi får en bra start och tror att allt är klart men sen går vi ned oss. Egentligen hela andra och tredje perioden är vi svagare än dem i nästan allt om jag ska vara ärlig. Örebro var hetare på allt och det var många mål som vi bjöd på, det funkar inte på den här nivån och det var en välförtjänt förlust, säger David Ahlmark.

I nästa omgång ställs Sirius mot Dalen, även det hemma i IFU Arena och matchen spelas redan på onsdag.