Det är tre klubbar som ska granskas extra under våren: Sirius, Hammarby och Sandviken. I slutet av mars kommer ett beslut om vilka som beviljas elitlicens.

– Vi går mot ett resultat som är tillräckligt stort för att få ett positivt eget kapital. Jag känner mig hoppfull om att få en elitlicens. Vi har skickat in papperen och allt är i sin ordning, säger Jimmy Helmersson.

När det gäller spelartruppen inför nästa säsong är Sirius i stort sett klara. Truppen kommer att bestå av 19–20 spelare och redan nu har 15 spelare kontrakt. Tidigare sportchefen Kristofer Ekdahl har klivit "ner" ett steg och blir i fortsättningen lagledare med budgetansvar för bland annat material.

– Tiden räcker inte till för Kristofer. I stället är det jag som tillsammans med Esa Määttä (tränaren) bygger spelartruppen, säger Helmersson.

Några nyförvärv kommer det knappast att bli i Sirius.

– Vi jobbar efter i stort sett samma budget som vi hade i fjol, konstaterar Jimmy Helmersson.

De spelare från fjolårstruppen som ännu inte har förlängt kontrakten är Jakob Edberg, Tuomas Liukkonen, Anton Andersson, Oscar Rönnqvist och Nils Bergström. Räkna med att flera av dem – kanske alla – kommer att spela med Sirius nästa säsong.

Skulle samtliga skriva så är truppen helt klar och består då av 20 spelare inklusive unge Arvid Tapper som fått ett a-lagskontrakt.