Teemu Määttä kom till Sirius från IFK Kungälv inför säsongen 2016/17. Nu är det klart att klubben får behålla sin poängkung även nästa säsong.

- Att en sån viktig spelare är först ut att förlänga tycker jag är ett bra kvitto på att det händer spännande och bra saker i Sirius, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson i ett pressmeddelande.

Teemu Määttä gör sin tredje säsong för Sirius i elitserien – och har aldrig varit bättre. 26-åringen har blixtrat till som en av elitseriens bästa poänggörare.

– Det känns jättebra att fortsätta här. Jag tycker att vi har något bra på gång och det är jätteroligt att Sirius vill ha mig med på den här resan, säger Teemu Määttä.

Elitserien i bandy har just nu VM-uppehåll och Sirius avslutar grundserien – och sin jakt på sliutspel – mot Bollnäs (b), Västerås (h) och Tellus (b). Elitseriekontraktet har klubben redan säkrat.

– Det är hårt jobb som ligger bakom det. Vi är jättebra tränade och alla vill utvecklas som spelare. Vi kräver att alla gör sitt bästa på varje träning och jag tror det är en orsak till att vi har utvecklats så mycket under vintern, säger Teemu Määttä.

Teemu Määttä gör sin tredje säsong för Sirius i elitserien – men sin första med pappa Esa som tränare.

– Det är kul att Teemu fortsätter i Sirius. Många tror väl att det är självklart men så är det absolut inte. I vår familj har vi sen länge gjort klart att alla har sin egen karriär och att alla ska ta det beslut som känns bäst för sig själv och för sin egen karriär, säger Esa Määttä.