Man kan lugnt säga att Sirius har hittat något. Laget tog fjärde raka segern i allsvenskan, varav den andra mot IFK Göteborg på kort tid. Men om vändningen på Studenternas blev dramatisk, så kändes segern på Gamla Ullevi osannolik med en halvtimma kvar att spela. Göteborg var dessutom betydligt bättre än när de spelade på Studenternas i juli.

– Vi får tacka vår materialförvaltare Gert Andersson för att han packade ned rånarluvorna. Vi var fullständigt överkörda i 60 minuter, säger Siriustränaren Thomas Lagerlöf efter matchen.

– Sedan fick vi in lite nya spelare med lite ny energi, och började behandla bollen som om den inte var ett eldklot. Och sedan är det fasta situaioner än en gång som gör att vi vinner, fortsätter han.

Artikelbild

| Moses Ogbus 2-1-mål tände Sirius.

Sirius lade sig lågt med hela laget under den första halvleken, och det tog 38 minuter innan man var inne i Göteborgs straffområde. I halvtid byttes Moses Ogbu in istället för Charbel Georges, för att sätta bättre tryck framåt. Men istället fick Sirius en mardrömsstart på andra halvlek, när Göteborg gick ifrån till 2-0 på nio minuter. Vid det andra målet slog Philip Haglund bollen, till en helt ren Sebastian Olsson i Göteborg, som stod offside, men när passningen kom från en Siriusspelare valde domaren att blåsa mål i stället.

Då såg det tvärkört ut för Sirius. Men. Det går inte att räkna ut Sirius vid underläge 0-2. Göteborg gick i fällan än en gång.

Sirius fick sin första hörna i matchen i den 64:e minuten. Det resulterade direkt. Sam Lundholms hörnspark hittade Moses Ogbu som efter ett litet konstnummer sköt bollen i nättaket bakom Erik Dahlin i hemmamålet. Därefter blev Göteborg ängsliga - och Sirius fick vittringen de behövde.

– I dag kändes det inte lika möjligt som i förra matchen, vi var långt nere i skiten. Men vi fick ett slumpmål till 2-1, och sedan började vi skapa mer och mer och vinna närkamper, säger Philip Haglund.

Artikelbild

| Sirius tackar den tillresta klacken efter segern.

Och sedan var det Haglund som nickade in kvitteringen, på Jesper Arvidssons väl avvägda frispark från vänsterposition. Haglund som än en gång gjorde ett viktigt mål mot IFK Göteborg.

– Jag känner mig lite het och när lägena dyker upp på fasta situationer så är jag där, och när Jeppe skjuter mig i huvudet brukar det bli mål, säger Philip Haglund.

Men Sirius var inte klara där. Tre minuter före full tid sköt Sam Lundholm 3-2 för det för dagen helgula Sirius.

– Vi hade det tuffare i dag, men när vi gjorde 2-1 så kände vi att det kunde ske igen. Det här är nog den bästa vinsten jag varit med om i Siriuströjan, säger Philip Haglund.

thomas.lindblom@unt.se