Såväl klubb som tränare hade möjlighet att utnyttja en klausul innan januari månads utgång på det kontrakt över 1+1 år som skrevs inför den här säsongen. Men båda parter har valt att vilja fortsätta samarbeta även nästa säsong.

– Det är jättekul att vi kan fortsätta på det som var tänkt från början. Vi tror stenhårt på det här upplägget, säger klubbchefen Jimmy Helmersson till UNT.

Han är märkbart nöjd. Och det är lätt att förstå. När den senaste tidens rubriker mest varit negativa runt elitseriens bandyklubbar skickar Sirius nu alltså ut positiva signaler.

– Han (Määttä) har på kort tid visat sin förmåga att utveckla både spelare och lag. Det känns som att vi har något spännande på gång, säger klubbchefen.

Men Määttä själv säger, trots relativa framgångar, att det inte var ett helt lätt beslut att stanna i Sverige.

– Det känns väldigt bra nu när beslutet är taget. Det har inte varit så lätt på alla sätt. Det har varit en jättestor utmaning att flytta till Sverige och jag har tänkt mycket på privatlivet innan jag tog mitt beslut, säger han i en kommentar.

Han förklarar vidare vad som bidrog till att han ändå blir kvar.

– Den största och viktigaste anledningen är våra spelare, jag jobbar väldigt gärna med dem. Jag trivs väldigt bra med det här laget. Det är så kul att killarna verkligen har visat att de vill utvecklas som bandyspelare. De är beredda på att jobba hårt och göra de saker vi kommer överens om.

Vid sidan av tränare Määttä har Uppsalaklubben även sju spelare under kontrakt nästa säsong.

– Det känns skönt att vara ute i tid, säger Helmersson.

Sirius möter under lördagen Vänersborg hemma.