När Sirius mötte Djurgården kom det 6 192 personer. När man mötte AIK kom det tre personer färre och då stannade publiksiffran på 6 189. Inte helt oväntat är det stockholmslagen som har lockat mest publik den här säsongen. På måndag är det återigen dags för publikfest när Hammarby kommer på besök. Under måndagseftermiddagen en vecka innan avspark hade drygt 4 800 sittplatsbiljetter sålts.

– Det rullar på bra och det är mer eller mindre slutsålt på sittplats i nuläget. Det finns några enstaka stolar kvar där annars är det hemma- eller bortstå som gäller, säger Lukas Krehla, pressinformatör i Sirius.

Att hemmamötet med Hammarby kommer att locka över 6 000 personer ser Lukas Krehla som en självklarhet. Frågan är om vi får se årets bästa publiksiffra?

– Jag tror nog att vi ska kunna göra det när det ser så här bra ut redan en vecka innan. De senaste matcherna mot Dalkurd och Göteborg har vi haft rätt bra siffror och det är viktigt att folk sluter upp nu med tanke på det läge vi befinner oss i. Det ultimata vore förstås utsålt.

I år har Sirius en publikkapacitet på omkring 6 800. Det är lägre än ifjol på grund av ombyggnationen av Studenternas. Hammarby blir en tuff nöt att knäcka då de ligger på andraplats i tabellen. Man kommer närmast från en derbyförlust mot Djurgården och när man mötte Sirius i premiären slutade det 3–1 till stockholmslaget. Däremot lyckades Sirius slå Bajen i en träningsmatch under VM-uppehållet. Sirius kommer från en tung 4–0-förlust borta mot Sundsvall och laget återfinns precis ovanför kvalstrecket.