Sirius i kontakt med Jesper Nyholm

I slutet av förra veckan fick Jesper Nyholm beskedet att han inte får förlängt kontrakt med AIK. Nu har Sirius anmält intresse för Uppsalabacken.

Jesper Nyholm stod för en fin allsvensk debutsäsong 2017 med AIK.

Jesper Nyholm stod för en fin allsvensk debutsäsong 2017 med AIK.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2019-11-11 16:15

Nyholm råkade ut för ett allvarligt benbrott under försäsongen 2018. Han har inte spelat fotboll sedan dess, men efter 14 operationer hoppas han kunna ta sig tillbaka. Någon fortsättning i AIK blir det inte, men Sirius, som Nyholm lämnade efter säsongen 2013, har anmält ett intresse.

– Kontakt är tagen med Jesper. Är han spelduglig så vore det konstigt om vi inte hörde oss för med tanke på vad han har gjort i AIK och Dalkurd, men det är många men också, säger Sirius sportchef Ola Andersson.

För en månad sedan gjorde Nyholm sin 14:e operation efter skadan och under tisdagen väntas besked om han kan börja springa igen. När och om Nyholm kan vara tillbaka är fortsatt oklart.

– Det är sjukt svårt att veta. Jag känner mig starkare i lår och vader än jag gjort någonsin och har inte ont i själva foten heller. Det känns som att jag har bättre förutsättningar än jag har haft tidigare, säger Nyholm.

Hur ser du på Sirius intresse?

– Det är kul. Uppsala är min hemstad, men sedan är det svårt att veta var jag kommer landa. Jag ska veta först hur bra jag blir och sedan tar vi det därifrån. Jag har varit borta i snart två år och jag vet själv att jag är en chansning, det var därför inte AIK tog mig.

Nyholm berättar att det varit en del intresse för honom både innan och efter beskedet att det inte blir någon förlängning. 

– Men jag måste veta hur bra jag blir först innan jag kan ta något beslut, säger Nyholm. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!