Lundgren sade upp sig från sin tjänst för några veckor sedan, men övertalades att stanna kvar säsongen ut för att Sirius skulle få god tid att hitta en ersättare. Sedan förra veckan ligger en annons ute via ett rekryteringsföretag och intresset har varit stort för jobbet.

– Det jag känner till är att det är ett flertal personer som har ansökt om tjänsten så intresset är bra, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom.

Hur ser arbetet ut?

– Vi kontaktade ganska omgående en rekryteringskonsult och bestämde att vi skulle köra en sedvanlig process genom konsulten så att det ska bli så bra som möjligt. Vi har sagt att den här rekryteringen får ta den tid det tar och "Micke" stannar kvar till utgången av november månad.

Så ni vill ha en ny klubbchef på plats den 1 december?

– Vårt mål är den 1 december, men det kan bli i januari också och då får vi i styrelsen lösa det på något sätt. Vår ambition är i alla fall att rekrytera en ny klubbchef till 1 december.

Ove Sjöblom berättar att man har en ganska specifik kravspecifikation för den som ska bli Sirius nya klubbchef.

– Svensk Elitfotboll befinner sig i ett skede där man på central nivå jobbat hårt med Efit (Elitfotbollens IT-system) där man via wifi på alla arenor bland annat ska binda ihop alla system och bygga en bra bas för klubbarnas ekonomi. I vår kravspec ska man ha speciella kompetenser på det området.

När Sirius rekryterade Michael Lundgren under våren 2016 så gjorde man det genom att gå utanför den rekryteringsprocess som då var i gång från ett externt företag.

– Då var det en annons i början och vi jobbade med ett annat rekryteringsföretag. "Micke" dök sedan upp vi att annat sätt, vi fick ett tips om honom som person.

Kan det bli något liknande nu också?

– Det kan man aldrig utesluta, det kan dyka upp väldigt bra och kompetenta namn från sida. De ska också hanteras via rekryteringskonsulten och hanteras centralt så att det blir så bra som möjligt.

Hur ser du på att Lundgren lämnar?

– Han har hållit ut i två år i en väldigt tuff miljö som det är att vara klubbchef i en allsvensk förening. Inom klubbarna i Svensk Elitfotboll så är det många som kommer och går tyvärr.

Vad säger du om hans jobb i Sirius?

– Jag tycker att han har varit en väldigt, väldigt bra representant för Sirius Fotboll och företrätt oss på ett bra sätt. Han är en väldigt trevlig person som går hem i alla sammanhang och det är tråkigt att brinntiden är så kort.

Återstår att se vem som blir Michael Lundgrens ersättare, det kan alltså bli både ett känt namn eller någon helt okänd för allmänheten.

– Vi vill rekrytera kompetenser och det kanske inte finns inom idrottsvärlden utan kanske kommer från näringslivet. Vi söker specifikt vissa kompetenser och det är väldigt avgörande, säger Ove Sjöblom.