Sirius har i princip hela spelartruppen klar. Det kan fattas en eller möjligen två spelare. En av dem kan vara Tuomas Liukkonen.

Det som dock är mest intressant är att Sirius kan tänka sig att värva spets, men bara om det finns pengar.

– Vi har kontakt med spelare utifrån, men det är inget som är långt gånget just nu. Först och främst gäller det ekonomin. Vi tänker inte skriva något kontrakt om det inte finns pengar säkrade, säger Helmersson.

Kort sagt: Är sponsorerna beredda att skjuta till pengar utöver budgeten så kan det bli någon ny spelare i Sirius.

– Det ska vara en spelare som tillför gruppen något, annars så fortsätter vi på den inslagna vägen, säger Helmersson.

Det har talats om bland andra Ted Bergström från Västerås, men det kan Helmersson dementera direkt.

– Det är ingen som jag har pratat med, och det är jag som pratar, säger han med ett skratt, och tillägger sedan:

– Vi vill ha en bra kontakt med spelarmarknanden, en bra dialog, detta även om vi inte har för avsikt att skriva kontrakt. Känslan är att många spelare har en positiv bild av Sirius.

Vad är det för spelartyp(er) ni har kontakt med?

– Det avslöjar jag inte än. Det handlar inte om landslagsspelare, så mycket kan jag säga. Allt handlar om vi kan få till öronmärkta pengar och att det är spelare som kan tillföra Sirius något.

I dagarna blev det klart att förre Siriusspelaren Patrik Johansson lämnar ryska ligan för spel i Sverige, men det blir inte i Sirius. Mycket tyder på att han flyttar hem till Västsverige och Frillesås.

Sirius säger sig inte ha någon stress. Kontraktsläget är bra och truppen är i princip klar. Helmersson vill heller inte avslöja om det är en svensk eller en utländsk spelare man talar med.

– Det vet man inte ... Vi pratar med flera, konstaterar Helmersson.