På förhand krävdes det mer eller mindre poäng av Sirius mot Västerås. Men VSK visade snabbt att de är ett fortsatt spöke för Sirius. De blå-svarta har inte besegrat Västerås sedan 2014. Och det gick inte den här fredagen heller.

VSK-spelarna med bland annat Simon Jansson i spetsen gjorde lite som de ville i Siriusförsvaret i den första halvleken - och efter 45 minuter var matchen mer eller mindre punkterad. VSK ledde med hela 8-2.

Samtidigt tog värsta slutspelskonkurrenterna Motala och Broberg, till slut bevkäma segrar i sina matcher. Och inför den sista omgången har Sirius två poäng upp och 30 mål sämre målskillnad än Motala.

Artikelbild

| Siriustränaren Esa Määttä tyckte att hans lag släppte till för enkla mål mot VSK.

Då förstår ni orimligheten i att Sirius ska kunna nå slutspel.

– Med den formen vi presterat nu på slutet, då ska vi inte vara med i ett slutspel, säger Siriustränaren Esa Määttä efter matchen.

Han tyckte också att Västerås fick åka hem med två väldigt enkla poäng.

– Västerås var riktigt bra och vassa. Men sedan är det lite synd att vi bjöd på så många mål. Det är det som är så jäkla trist. Man har inte råd att bjuda på så mycket mot ett så bra lag, fortsätter Esa Määttä.

Efter att VSK gått fram till 2-0 tidigt, så fick ändå Sirius tidig kontakt när August Elebring reducerade på hörna.

– Jimi Heinonen hade också friläge vid 1-2, och hade vi fått 2-2 där så hade det kanske blivit annat, men istället rann det iväg. Och vi släppte många hörnmål, där brukar vi vara bra. Jag vet inte vad som varit fel på slutet, men det är något som inte stämmer, säger Esa Määttä.

Kontraktet är ändå säkrat sedan länge, och Määttä tror att det kan ha spelat in i prestationerna på slutet. Omedvetet eller inte.

– Det har kanske blivit så, att vi blev lite för nöjda när vi säkrade kontraktet. Jag tror inte att killarna tänkt på det själva, men omedvetet har det kanske blivit så att vi känt oss mätta. Det har även märkts på träning. Det har inte varit samma intensitet och vi har inte varit lika mycket på hugget. Vi har varit avslappnade på fel sätt, det har inte funnits någon press, säger Esa Määttä.

Sirius får nu avsluta säsongen med bortamatch mot Tellus - och blicka framåt.

– Jag är väldigt nöjd med säsongen, men vi är inte där än, som ett etablerat lag som kan utmana i ett slutspel. Men vi har ändå vunnit åtta matcher, och det är väldigt bra gjort, säger Esa Määttä.

Vad krävs då för att kunna ta ett steg till. Har Esa Määttä någon värvning han drömmer om till nästa säsong?

– Nu har vi mycket klart redan, och nästa vecka kommer vi ha 14-15 spelarkontrakt klara. Men visst, ska vi ta ett steg till så skulle vi behöva en rejäl försvarare, och vi behöver också kanske bli lite bredare framåt, säger Siriuscoachen.