Sirius gick på knock mot ett Lindås som kom ut mycket svagt. Redan innan klockan stod på 9.00 ledde Sirius med 4-0 och hade fått hemmamålvakten Oskar Adler utbytt. Innan första perioden var slut stod det 6-0 till bortalaget - som grundlade mycket av den viktiga trepoängaren redan där.

– Vi har faktiskt några matcher där vi börjat bra, och det är kul att vi är starka från start, säger Emil Lindström, som coachade laget i matchen när huvudtränaren David Ahlmark låg hemma och var sjuk.

Sirius spädde sedan på med fem mål i mittperioden och ledde med 11-2 inför den tredje. Sistaperioden blev avslagen från Sirius sida.

– Vi gjorde det bra i två perioder, sedan gick vi ned oss i tredje. Det är nog en inställningsfråga, och vi måste lära oss att spela hela vägen in i mål, det kan om inte annat bli viktigt framöver, säger Emil Lindström.

I Siriuslaget handlade det inledningsvis mycket om Filip Eriksson som gjorde lite som han ville på planen och gjorde också två mål. Även notoriske målskytten Johan Eriksson kom igång ju längre matchen led, och stod också för två mål i matchen.

– Jag tycker ändå att det var en bra laginsats. Vi hade fina kombinationer och bra utdelning framåt, spelet var ändå hyfst jämnt, men vi klämde dit bollarna och tog tidigt kommandot i matchen, säger Emil Lindström.

Siriuscoachen tyckte det var skönt att vinna igen efter förlusten mot Storvreta senast.

– Det sved lite grand att förlora mot Storvreta när vi kände att vi var på väg ikapp. Så det är jätteskönt att vi fick en bra prestation direkt, säger han.

I och med segern klättrade Sirius till nionde plats i tabellen, och ligger tre poäng efter Pixbo på den sista slutspelsplatsen.