Efter sju år valde Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand att lämna Sirius för Djurgården efter förra säsongen. Tränarduon lämnade en i princip färdig trupp efter sig, en trupp som Lagerlöf tror kommer att överraska i allsvenskan under säsongen.

– Jag tror att Sirius är det lag som kommer att överraska. Med tanke på hur resultaten har varit på försäsongen så finns väl en risk att Sirius kommer tippas ganska långt ned av experterna, men jag tror att Sirius är det lag som kommer att överraska mest i år, säger Lagerlöf under tisdagens upptaktsträff på Arlanda.

– Jag är helt övertygad om att en trupp med ledaregenskaper som Daniel Jarl, Robert Åhman Persson, Philip Haglund och Niklas Busch Thor ... med sådana ledare i ett lag åker man inte ur någon serie i alla fall.

Hur mycket följer du Sirius i dag?

– Jag försöker att hänga med såg gott jag kan. Så länge jag var tränare så höll jag mig borta från alla forum och sånt på nätet, men nu har jag varit inne på något fansforum för att hänga med lite i vad som skrivs och lyssnar på er (UNT:s) podd ibland. Man gör vad man kan och sedan pratar jag så klart med Mirza och Ola.

När tränarna lämnade Sirius berättade Lagerlöf att man hade lämnat ett förslag på succession till Ove Sjöblom. Valet föll på Ola Andersson som sportchef och Mirza Jelecak samt Henrik Rydström som tränare.

Var det ert förslag?

– Det är ganska nära i alla fall. Det är ingen hemlighet att vi ansåg att Mirza var både redo och kapabel till att bli huvudtränare.

Endast tre spelare (Adam Ståhl, John Junior och John Alvbåge) har tillkommit i lagbygget sedan tränarna lämnade över till nya sportchefen Ola Andersson.

Känns det fortfarande lite som ert lag?

– Det är klart att vissa har man jobbat med jättelänge och det är spelare man så klart känner för. Det är också en fördel med att Mirza har tagit över, det var inte så att jag och Kim beslutade om alla värvningarna utan vi har inte värvat en enda spelare utan att Mirza varit med på tåget. Det är Mirzas trupp lika mycket som våran.

Det blev hela sju år i Uppsala för Thomas Lagerlöf som medger att han saknar Sirius.

– Det är klart att man gör. Man saknar alla människor, spelare och ledare som man har jobbat ihop med.

Någon särskild?

– Det skulle vara Gert (Materialförvaltare) i sådant fall. Man saknar inte arbetsbelastningen i alla fall, det är faktiskt enormt skönt att inte behöva jobba mellan nio och tolv varje kväll med någonting. Det är skönt att vara fotbollstränare igen och inte göra allt.

Försäsongen har varit relativt bra för Djurgården som gick till semifinal i cupen. Den 1 april väntar premiär hemma mot Sundsvall.

– Bra, roligt, utmanande och allmänt positivt. Det är en jättebra grupp med spelare som vill utvecklas och bra med ledare runt om, säger Lagerlöf.