Allsvenska Västerås stod för motståndet och hemmalaget stod emot bra, trots att det skiljer en serie mellan lagen. Det stod länge 1–1 i mötet i Kristiansborgshallen innan Sirius kunde knipa åt sig en uddamålsledning efter ett mål av Frida Lundberg i den andra perioden. Det resultatet stod sig tills lagen gick till vila.

– Vi spelar runt lite för mycket i de två första perioderna. Vi gick inte tillräckligt ofta på avslut när vi hade klara lägen att göra det. Våra direktiv var att vi måste bli rakare och skjuta när vi har lägen, säger Sirius tränare Niklas Johansson.

Det verkar som att laget lyssnade på tränarteamets direktiv. I den tredje perioden sköt man nämligen in fem bollar och säkrade en komfortabel seger. Hemmalaget fick ett tröstmål i slutet av matchen och därmed skrevs slutresultatet till 3–7. Maja Brodin, Frida Lundberg, Anna Gertz, Amanda Ljunggren, Klara Molin, Virve Bjerkefeldt och Emma Gustafsson stod för målen.

Artikelbild

| Charlotte Bravo

– Vi gör en fullt godkänd match. Fokuset idag låg på att sätta vårt presspel och spela ett högre försvarsspel och där är jag nöjd, säger Niklas Johansson.

Därmed avslutar laget försäsongen med en seger. Nästa helg vankas det seriepremiär i SSL då Sirius tar emot Jönköping hemma i IFU Arena.

– Det känns som att vi ligger i fas och att vi är redo. Det ska bli jättekul att det drar igång.