Sirius nollat och överkört av Dalen

Sirius problem växer alltmer. Laget blev överkört av Dalen i Umeå med hela 0-9 - och var aldrig nära att hota hemmalaget.

Sirius fick se sig överkört med 0-9 av Dalen i Umeå.

Sirius fick se sig överkört med 0-9 av Dalen i Umeå.

Foto: Håkan Lundh

Innebandy2019-10-16 21:35

Förhoppningen var åter ett trendbrott i poängutdelningen för Uppsala-laget. Det blev helt tvärtom. Sirius blev avklätt in på bara skinnet i den första perioden. Hemmalaget gick fram till 5-0 och fick stabile Siriusmålvakten Tobias Steineck utbytt i första periodpausen.
–  Jag tycker att Dalen sprang över oss i första perioden. De jobbade dubbelt så hårt som oss och det syntes också på resultatet, säger Siriuscoachen David Ahlmark. 
En "hårtork" i omklädningsrummet i pausen till andra gav lite effekt, så till vida att Sirius stoppade "blödningen" tillfälligt när andra perioden slutade mållös. Oskar Viking Tjernberg kom in i Siriusmålet och gjorde en riktigt fin SSL-debut. Sirius var också nära att spräcka nollan vid ett par tillfällen, men stabile Måns Parsjö Tegnér i hemmamålet höll emot. 
I tredje perioden var det lite samma visa som i den första. Sirius hade flera bolltapp och det utnyttjade Dalen som stänkte in fyra kassar till. 
Sirius läge blir alltmer prekärt, sett till vad laget hade för ambition inför säsongen. Just nu är det ett lag som saknar självförtroende. 
– Vi presterar för dåligt just nu, det håller inte SSL-nivå. Just nu förtjänar vi platsen där vi ligger. Vi har ett ganska hårt jobb framför oss för att vända det här. Det är spännande det också. Men det är inte roligt. Vi måste inse allvaret och knyta nävarna. Det är bara hårt jobb som gäller, konstaterar David Ahlmark. 

Matchfakta

Dalen-Sirius 9–0 (5–0, 0–0, 4–0))

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!