Allt är som bekant nytt på Studenternas. Ett bevattningssystem för konstgräsplanen finns förberett men några sprinklers är ännu inte på plats. Dessa kommer framöver att installeras av personal från Holland och Sirius sportchef Ola Andersson tror att det kan vara klart till matchen mot Sundsvall 15 maj. I väntan på detta kommer Sirius ändå att försöka vattna planen för första gången mot Malmö på påskafton.

– Det blir manuell bevattning i väntan på att det installeras, säger Andersson i samband med fredagens träning.

Vattningen kommer att ske med hjälp av brandslangar och kommer inte heller att kunna ge samma mängd vatten. Någon bevattning skedde inte mot AFC Eskilstuna i hemmapremiären.

– Det är en avvägning. Jag tycker att frågan är berättigad. På nya konstgräsplaner går bollen bra ändå och med för mycket vatten kan bollen gå för fort, säger Siriustränaren Henrik Rydström som inte vet om vattnandet kommer att gynna hans lag eller ej.

Oftast vattnas konstgräsplaner för att få till ett snabbare spel, men det kan också ge en "avkylande" effekt. Jesper Arvidsson säger att planen upplevs som väldigt varm och ser positivt på att det ska vattnas.

– Den (planen) är jättebra men är lite sträv och det gör nästan lite ont i fötterna. Det blir varmt under tårna.

Kan det vattningen gynna er?

– Absolut, om man ser hur vi vill spela så, säger han.

På tal om värme, varmt förväntas det bli i luften också. Enligt SMHI kan det bli 21 grader i samband med lördagens matchstart.