Massor av Siriussupportrar hade åkt de nästan 60 milen ner till skogsgläntan i Frillesås. En isbana som ligger vid en mosse omgiven av skog. Det är inte lätt att hitta till arenan – och Sirius åkte faktiskt vilse.

– Vi svängde in på fel skogsväg och kom hit en halvtimme försenade. Men nu är det inga problem, vi hittar hem, säger tränaren en leende Esa Määttä med ett gott skratt.

Han hade all anledning att vara glad. Frillesås på bortaplan är verkligen ingen enkel uppgift, men Sirius tog kommandot direkt och vann både välförtjänt och ohotat. Frillesås var inte nära poäng.

– Men jag tycker ändå att vi gjorde en dålig match. Vi började bra, men sedan stressade vi upp oss. Vi försökte erövra boll varenda gång och försökte kontra hela tiden i stället för att hålla i bollen, säger Määttä.

Sirius hade 3–0 efter bara 24 minuter. Frillesås kom tillbaka med två raka mål innan Sirius svarade med att göra 4–2. Efter det målet hade Sirius ganska bra kontroll på matchen.

– Vi hade väldig många kvalificerade målchanser och skulle ha avgjort det här tidigare, men jag är inte nöjd med spelet. Vi hade för bråttom med anfallen och vi missade för många enkla passningar, ibland med flera meter.

Esa Määttä var dock oerhört nöjd med poängen. Nu ligger laget fortfarande på slutspelsplats, en poäng före Motala som utklassade Falun.

– Vi ska hålla oss kvar i elitserien, det har varit målet hela tiden och det är så fortfarande, säger Esa Määttä.

Men ytterhalven Nils Bergström pratar gärna om slutspel.

– Absolut, nu är vi med där uppe. Vi tar en match i taget och så får vi se hur långt det räcker, men det skulle vara kul med slutspel.

Bergström gjorde det så viktiga 6–3-målet efter 69 minuter.

– Bästa träffen i hela mitt bandyliv, säger han med ett skratt.

Allvarligt, var det en bra träff?

– Ja ja, från höger har jag aldrig skjutit så bra, inte ens på träning. Jäkligt kul och skönt att få sätta den.

Nils Bergström är en härlig skridskoåkare som nu också gör mål. Han har en sittande åkställning som nästan påminner om Sergej "Senior" Lomanovs.

– Är det så? Det är kul. Jag har inte sett honom spela så jag har ingen koll på vilken stil han hade, säger Bergström.

Ni (och du) verkar ha kul på isen samtidigt som poängen trillar in. Är det en korrekt uppfattning?

– Det är hur kul som helst att spela. Vi har fått ihop det på ett bra sätt och så har vi två fantastiska målvakter. Täpper vi bara till i försvaret så har vi stora chanser att vinna matcherna, säger Siriusspelaren med nummer 17.

Nu väntar Vänersborg på hemmaplan på lördag ...