Sirius reseupplägg blev en kanonsuccé

Det nya reseupplägget blev en succé. Ett gång utvilade Siriusspelare slog Vetlanda med 3-2 efter en mycket bra taktiskt genomförd match mot serietvåan.

Samuel Heeger (svart tröja) under ett träningspass i Relitahallen. Mot Vetlanda spelade han en av huvudrollerna när Sirius vann med 3-2.

Samuel Heeger (svart tröja) under ett träningspass i Relitahallen. Mot Vetlanda spelade han en av huvudrollerna när Sirius vann med 3-2.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Bandy2019-11-20 22:11

Samuel Heeger blev en av matchvinnarna. Han gjorde det så viktiga 3–1-målet efter 69 minuter. Ett hårt inspel från höger som letade sig in.

– Det var Teemu (Määttä) som passade mig och jag slog in bollen framför mål och den gick in på något sätt, säger Heeger på telefon från Vetlanda.

Bollen kan ha studsat på ett hemmaben eller en klubba, men samtidigt stod Jimi Heinonen och bökade framför kassen och det störde säkert Vetlandaspelarna. Hur som helst, bollen gick in och satte ännu mer press på Vetlanda.

– Det bästa med matchen var att vi släppte in bara två mål. Vi kämpade och slet hela matchen och jag tycker att vi gjorde oss förtjänta av att vinna, säger Samuel Heeger.

Nu reducerade Vetlanda (2–3) och det blev dramatiskt på slutet – eller var det så? Det kanske kändes lugnt?

– Äh, jag kände mig inte så särskilt nervös. Ute på planen känner man inte så, eller lite pirrigt kanske det var, säger Heeger.

Men faktum är att Vetlanda hade få – om ens någon – riktigt het kvitteringschans. Sirius nya reseupplägg bar frukt kanske man kan säga.

Det var ju på onsdagsförmiddagen som laget samlades vid Ifu Arena för att träna.

– Vi körde en halvtimme kanske. Sedan duschade vi och bytte om. Jag kände mig i alla fall piggare när vi kom hit, så det kanske blir samma sak när vi ska åka på de andra längre bortaresorna, säger Samuel Heeger.

Någon sprudlande bandy blev det aldrig. Kanske att Vetlandaspelarna kände en viss frustration när man inte kom igenom det kompakta Siriusförsvaret.

– Frustration vet jag inte, men de tyckte att de inte fick med sig domsluten, men annars var det inte mer snack på planen än vad det brukar vara, säger Samuel Heeger.

Nu hakar Sirius på kring slutspelsstrecket (de sex bästa direkt till kvartsfinal) och varje poäng lär bli superviktig i den täta tabellen, kanske den jämnaste på åtskilliga säsonger.

Sirius är spelledigt i helgen innan det är dags för nästa långa bortaresa, ännu längre än vad det är till Vetlanda, nämligen Frillesås i Halland.

Då blir det nog samling och träning på matchdagens morgon – igen.

Sirius har hittat sitt succérecept ...

Matchfakta

Vetlanda–Sirius 2–3 (1–1)

Målen: 0–1 (35) Edward Sigfridsson, 1–1 (38) Tobias Nyberg, 1–2 (40) Samuel Heeger, 1–3 (69) Markus Kumpuoja, 2–3 (72) Axel Ekholm.

Publik: 1 079

Karta: Sapa Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!