Sirius lagkapten Victor Lundberg var naturligtvis besviken efter matchen, när han klev ur omklädningsrummet efter ett kort möte om matchen.

– Det är väl sista 20 minuterna i matchen som vi kan vara nöjda med. Jag vet inte, men vi kommer inte riktgit igång i början av andra, och det är likadant i första. Jag tycker att vi spelar bort 40 minuer av matchen. Men slutet av matchen ska vi vara nöjda med, säger Victor Lundberg. Sirius inledde matchen i Helsingehus Arena med att göra 0-1 redan i den åttonde minuten genom Teemu Määttä. Det blev också det enda positiva i den halvleken för Sirius del. Det kändes lite som att Broberg hela tiden hade en växel till för att kunna höja tempot, lite när de ville. Och då var Sirius tempo inte på något sätt dåligt.

– Vi har ganska bra fart på grejerna vi också. Men tyvärr håller vi inte den farten under hela matchen. När vi har den farten och sätter fart på bollen som vi ska, så är vi lika bra som Broberg, säger Victor Lundberg.

Artikelbild

Sirius blev också hårt straffade i hörnskyttet. Här satte Broberg tre hörnor i mål, medan Sirius inte satte någon, förutom den retur som Simon Karlsson petade in efter just hörna.

– Vi har haft några matcher där vi vunnit hörnmatcherna. Men helt klart så måste vi ta fler bollar i ruset också. Samtidigt fick de ganska många hörnor också, de kom runt bra på oss och hade bra skytte. Så det är klart att då trillar det in någon boll, säger Victor Lundberg.

Hur kan ert egna hörnskytte bli bättre?– Jag tycker att vi har haft bra hörnskytte, speciellt från höger. Det är bara att nöta på och fortsätta träna så sitter bollarna snart igen, säger Lundberg.

Sirius saknade inte lägen för att göra fler mål. Bland annat hade Kalle Mårtensson två frilägen, ett i första och ett i andra.

Samtidigt saknade inte Broberg lägen. Men Erik Persson gjorde också flera fina räddningar i Siriusmålet, bland annat en dubbelräddning i den andra halvleken som höll hög klass.

– Jag tycker att något av frilägen som vi har ska vi trycka dit. Men det är också två bra målvakter i den här matchen, säger Victor Lundberg.

Lundberg tycker ändå att Sirius har höjt sitt spel den senaste månaden.

– Jag tycker att vi kom igång efter matchen mot Frillesås, och Hammarby hemma efter det. Sedan har vi haft något bottennapp också. Men jag tycker att vi är bättre nu. Speciellt när vi är så tunn trupp som vi är nu också, med tre-fyra spelare borta. Därför är det extra surt att förlora knappt, säger Victor Lundberg.